Άμεσα η κατάθεση τροπολογίας για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών

0
Άμεσα η κατάθεση τροπολογίας για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών

Την κατάθεση τροπολογίας άμεσα για την έκτακτη ενίσχυση των πλημμυροπαθών ζήτησαν τα κόμματα από την κυβέρνηση, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να τη μελετήσουν και να τη συζητήσουν. Όπως εξήγησε η παριστάμενη υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα.

Η μεγάλη καταστροφή στη Δυτική Αττική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των παρεμβάσεων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σφυροκοπούν κυβέρνηση και Περιφέρεια για εγκληματική ολιγωρία και την κυβερνητική πλειοψηφία να μιλάει για ένα διαχρονικό έγκλημα με την προτροπή του παλαιού κομματικού συστήματος.

Εν τω μεταξύ, επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τη μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε στη διάθεση της εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και πού διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια.
Οι βουλευτές σημειώνουν ότι τα 76 εκατ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ και συνεπώς «τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει».

Οι βουλευτές μιλούν για αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφή και τον τόσο άδικο θάνατο 20 ανθρώπων.
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Επίσης, πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες και ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η κυβέρνηση στην ΕΕ. Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply