Αναβιώνει το Θέατρο Άλσος, νυν «Οικονομίδη», στο Πεδίο του Άρεως (video)

0
Αναβιώνει το Θέατρο Άλσος, νυν «Οικονομίδη», στο Πεδίο του Άρεως (video)

Με μια βραδιά γεμάτη μουσική, εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο θέατρο «Άλσος», στο Πεδίο του Άρεως. Το ιστορικό κτίριο «Οικονομίδη» όπως μετονομάστηκε, είναι έτοιμο και προορίζεται να γίνει ένας χώρος αναψυχής, εστίασης και πολιτισμού.

Ο αείμνηστος ηθοποιός, συγγραφέας και παρουσιαστής Γιώργος Οικονομίδης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με το ιστορικό αναψυκτήριον «Άλσος» που δέσποζε στην κοσμική Αθήνα τη δεκαετία του ’50, ανέδειξε καλλιτέχνες οι οποίοι ακολούθησαν λαμπρή καριέρα, όπως ο Χάρυ Κλύν, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Κώστας Χατζής που με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο περιγράφει: «Ήταν καλοκαίρι του 56 με 57 και είχα πολλές μέρες να φάω και αποφάσισα να έρθω στο Άλσος εδώ και να μιλήσω στον Γιώργο Οικονομίδη του είπα κύριε Γιώργο έχω μέρες να φάω σε παρακαλώ θέλω να με ακούσεις μου λέει το βράδυ θα ανεβείς απάνω να τραγουδήσεις για να σε ακούσει δεν θυμάμαι ποιος είναι ο καταστηματάρχης τότε για να σε κρατήσει πραγματικά τραγούδησα αλλά ο καταστηματάρχης δεν με ήθελε λέει δεν μου αρέσει. Ο Οικονομίδης με κράτησε και με πλήρωνε από την τσέπη του δεν με πλήρωσε μία δύο ή τρεις μέρες ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε ένα ποτήρι νερό.»

Με μια μουσική εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε η κόρη του Γιώργου Οικονομίδη, Μαριαλένα, εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο θέατρο «Άλσος», που μετονομάστηκε σε κτίριο «Οικονομίδη».

H Άννα Φόνσου, πρόεδρος στο «Σπίτι του Ηθοποιού», λέει: «Εγκαινιάζεται γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί και πάνω από όλα να μας θυμίζει λίγο από τα παλιά για να το μάθουν οι καινούριοι. Εύχομαι να γνωρίσει τις δόξες πάλι για να προσφέρει».

Το κτίριο «Οικονομίδη» αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών που η Περιφερειακή Αρχή προωθεί για να γίνει το Πεδίο του Άρεως, ένας ανοικτός, δημόσιος χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου», τόνισε σε ανακοίνωση της η Ρένα Δούρου.

Η Ευαγγελία Αποστολάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πολιτισμού & Νεότητας τονίζει ότι με αυτήν την εκδήλωση και το άνοιγμα του θεάτρου Άλσους μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος και εργασιών ανάταξης του ίδιου του Πεδίου του Άρεως. Έτσι το 17 μάς βρίσκει στο τέλος του με αυτή την ολοκλήρωση των εργασιών οπότε μπορούμε να μιλάμε για το 2018 που το Πεδίον του Άρεως με όλες του τις δυνάμεις και το οικιστικό του απόθεμα θα αποδοθεί στους πολίτες του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του πλειοδότη που θα αξιοποιήσει το ιστορικό κτίριο των 1.600 τ.μ. ως χώρο αναψυχής, εστίασης και πολιτισμού. Μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2018.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη


Source: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Share.

About Author

Leave A Reply