Αναστάτωση στην Υπάτη,Κλείνει τμήμα της Β Λυκείου

0

Αποφασισμένοι να βάλουν λουκέτο   στο σχολείο τους εμφανίζονται οι μαθητές του Λυκείου Υπάτης έχοντας την συμπαράσταση και των μαθητών του Γυμνασίου.

Αιτία της αναστάτωσης η απόφαση που έφτασε στην Υπάτη το μεσημέρι της Παρασκευής και αναφέρεται στο άμεσο κλείσιμο  του τμήματος ανθρωπιστικών  σπουδών της Β Λυκείου  και την υποχρέωση  των 3ων μαθητριών που το ακολουθούν  να μετακινηθούν άμεσα  σε σχολεία της Λαμίας. Είναι η δεύτερη περίπτωση σε λίγες μόνο μέρες στη Φθιώτιδα,αφού ήδη στο Μοσχοχώρι εδώ και μία εβδομάδα οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη για να μην μετακινηθούν μέσα στη χρονιά όπως αναφέρει η απόφαση 2 μαθήτριες της Γ Λυκείου αφού αποφασίστηκε να κλείσει το Τμήμα Θετικής κατεύθυνσης που παρακολουθούν.

Δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση της Υπάτης. Να ισχύσει και για μας ό,τι ισχύει και σε άλλα σχολεία που με ελάχιστο αριθμό μαθητών λειτουργούν  κατ εξαίρεση τμήματα,λένε οι γονείς.

Την στιγμή μάλιστα που οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Υπάτης επαρκούν και για το συγκεκριμένο τμήμα ,ενώ όπως αναφέρουν με το κλείσιμό του οι καθηγητές δεν θα συμπληρώνουν πλήρες ωράριο.

Προσπάθεια που έγινε να δοθεί λύση και να κρατηθεί το τμήμα σε λειτουργία έπεσε στο κενό  αφού οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν πως δεν είναι δυνατόν να ξεκλειδώσει το σύστημα και να εγγραφούν άλλοι τρεις μαθητές που έχουν εκδηλώσει την βούληση να αλλάξουν κατεύθυνση.

Ο μαθήτριες που με την απόφαση της διοίκησης θα πρέπει να ξεκινούν από Υπάτη Ροδωνιά και Λαδικού κάθε πρωί για να φτάσουν στη Λαμία, προς το παρόν μένουν στην Υπάτη και διεκδικούν με την συμπαράσταση των συμμαθητών τους να μην κλείσει  τώρα το τμήμα που παρακολουθούν  αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε στην αρχή της χρονιάς.

The post Αναστάτωση στην Υπάτη,Κλείνει τμήμα της Β Λυκείου appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα.


Source: news

Share.

About Author

Leave A Reply