Αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής για το Κοινωνικό Μέρισμα (video)

0
Αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής για το Κοινωνικό Μέρισμα (video)

Ξεκίνησε στην  Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος και αναμένεται να ψηφιστεί απόψε. Στη συζήτηση αναμένεται να τοποθετηθούν και οι Πολιτικοί Αρχηγοί οι οποίοι παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν δηλώσει ότι θα το υπερψηφίσουν, με μόνη εξαίρεση το κόμμα της Χρυσής Αυγής που επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό μέρισμα είναι μέρος της γενικότερης στρατηγικής την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να υπερβεί τον κάβο της οικονομικής κρίσης. Όπως είπε το κοινωνικό μέρισμα «δεν είναι φιλοδώρημα, δεν είμαστε ευεργέτες».

Υψηλοί τόνοι, κριτική αλλά και η θετική στάση από τα κόμματα είναι το πλαίσιο στο οποίο κινείται η συζήτηση μέχρι τώρα.

Το κοινωνικό μέρισμα αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της σταθερής κυβερνητικής επιδίωξης να αποκατασταθούν οι αδικίες που προκάλεσε η επιθετική λιτότητα τα χρόνια της κρίσης, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πέρυσι καταψηφίσαμε το κοινωνικό μέρισμα επειδή ήρθε χωρίς συνεννόηση και είχαμε επιπλοκές με τους δανειστές. Φέτος το ψηφίζουμε. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι το υπερπλεονασμα είναι αποτέλεσμα φορολογικής αφαίμαξης και τα 700 εκατομμύρια που επιστρέφει είναι ελάχιστα», τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία το ψηφίζει, αν και πέρυσι τέτοιες ημέρες, «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ τους, είχαν βγει στα κάγκελα, και όχι μόνο εντός αλλά και εκτός της χώρας, αφού παρακαλούσαν την τρόικα να επέμβει». «Βάστα Γερούν φώναζαν και εκλιπαρούσαν. Εισέπραξαν τη χλεύη και την αγανάκτηση του κόσμου και αναγκάστηκαν να δείξουν ότι πιστεύουν έστω και εκ των υστέρων ότι συμφωνούν» πρόσθεσε. Ο Μάκης Μπαλαούρας σημείωσε ότι σήμερα μοιράζονται 1,4 δισ. ευρώ σε περίπου 3.500.000 ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. «Δεν είναι απλώς ένα βοήθημα προς αυτούς. Απορρέει από την ιδεολογία μας, από την ψυχή της Αριστεράς, που και εντός μνημονίου, δείχνει και συνεχίζει και θα συνεχίσει την ταξική μεροληψία στους μη έχοντες» τόνισε.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε πως είναι προϊόν υπερφορολόγησης και ολέθριων εισφορών, αλλά η ΝΔ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Πέρυσι η ΝΔ δεν καταψήφισε το μέρισμα. Η ΝΔ ψήφισε «παρών» διότι είπε ότι πρέπει να δοθεί με στοχευμένο και δίκαιο τρόπο, με εισοδηματικά κριτήρια. Γιατί αποδείχθηκε ότι το πήραν βουλευτές το μέρισμα και άτομα με εισοδηματική επιφάνεια», είπε ο κ. Βρούτσης και χαρακτήρισε «ταπεινωτική την επιστολή του υπουργού Οικονομικών που ζητούσε συγνώμη από τους θεσμούς και έλεγε πως δεν θα το ξανακάνει».

«Βεβαίως και το ένα ευρώ να πάει στους αδύναμους. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ΝΔ. Διαφοροποιούμαστε, όμως, στο σκοτεινό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και την πολιτική επιδομάτων, με σκοπό να εξαρτήσει πελατειακά έναν κόσμο καθημαγμένο» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply