Απεργιακή ατζέντα άνοιξαν τα συνδικάτα για την τρίτη αξιολόγηση

0
Απεργιακή ατζέντα άνοιξαν τα συνδικάτα για την τρίτη αξιολόγηση

Με στόχο την κλιμάκωση των αντιδράσεών τους μπροστά στην αναμενόμενη κατάθεση πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, συνεδριάζουν αυτές τις μέρες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Την κήρυξη 3ωρης Στάσης Εργασίας 12:00 με λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:30μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και πορεία προς τη Βουλή, τη μέρα ψήφισης των μέτρων, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί: «Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης».

Mε αποφάσεις τους σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων (Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ΠΕΝΕΝ κλπ) έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την συγκεκριμένη ημέρα.

Με πρότασή της η ΔΑΣ (υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στη ΓΣΕΕ, ζήτησε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας

«Είναι λάθος να αφήσουν τα συνδικάτα την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση. Τώρα είναι η ώρα για απεργιακή κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία στις 11 Γενάρη, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα το φέρει η κυβέρνηση στην βουλή για ψήφιση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο «Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια».

Παράλληλα, πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισαν και μειοψηφίες πρότειναν αλλά δεν πέρασε σε συνεδριάσεις οργάνων δευτεροβάθμιων οργανώσεων, 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιανουαρίου, με την πρώτη μέρα να συνδυαστεί με συγκεντρώσεις όπου γίνουν πλειστηριασμοί.

Oι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι εξαρτώμενες από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και ενδέχεται να τροποποιηθούν με νέες αποφάσεις των συνδικάτων.

Σχετική είδηση: OΛΜΕ: Κύκλος γενικών συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ για την 3η αξιολόγηση


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply