Δυναμική η παρουσία της ΕΡΤ στο WordCamp Athens 2017

0
Δυναμική η παρουσία της ΕΡΤ στο WordCamp Athens 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο κατά σειρά WordCamp Athens 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Κοινότητα του WordPress διοργάνωσε το μεγαλύτερο τεχνολογικό event στην Ελλάδα, χρυσός χορηγός επικοινωνίας του οποίου ήταν η ΕΡΤ ΑΕ.

Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς η ΕΡΤ ΑΕ όχι μόνο αναπτύσσει σειρά ιστοτόπων και εφαρμογών αλλά και τρέχει μια σειρά από project για την παρουσία της σε «έξυπνες» συσκευές που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε αυτά τα νέα project που υλοποιεί η ΕΡΤ ΑΕ αναφέρθηκε στην εισήγησή του. ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης ο οποίος τόνισε ότι «η ΕΡΤ ΑΕ πρωτοπορεί για άλλη μια φορά αξιοποιώντας τα τεχνολογικά δεδομένα, τις ανοικτές τεχνολογίες, την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις τηλεοράσεις νέας γενιάς. Στόχος των προϊόντων αυτών η παροχή αναβαθμισμένων και σύγχρονων υπηρεσιών προς τους χρήστες μας».

Αναφερόμενος στην Υβριδική Ευρυζωνική Τηλεόραση (HbbTV – Hybrid Broadcast Broadband TV) ο κ. Βουγιουκλάκης τόνισε ότι «είναι το νέο πρότυπο μετάδοσης που επιτρέπει σε διαδικτυακές υπηρεσίες να ενσωματωθούν ή να συνδεθούν με το τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπομπής.

Έτσι οι χρήστες» πρόσθεσε ο κ. Βουγουκλάκης,  «μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπως Catch-up Video, ροές livestream, πλατφόρμες Video on Demand (VoD), εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα και άλλες πλούσιες υπηρεσίες, απευθείας στην τηλεόραση τους – σε μια απρόσκοπτη εμπειρία».

Πηγή:ΕΡΤ


Source: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Share.

About Author

Leave A Reply