Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Ν. Μανιαδάκης

0
Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Ν. Μανιαδάκης

Με αυτοπρόσωπη εμφάνιση ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, θα ζητήσει να μην επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου που του επιβλήθηκε με εισαγγελική διάταξη. Ζήτησε ο ίδιος να πρσέλθει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για να υποστηρίξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ τον βαρύνει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, που σε περίπτωση καταδίκης επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο πρώην μάρτυρας αναμένεται να υποστηρίξει ότι «η δίωξη στηρίζεται σε αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα», ενώ θα επικαλεστεί και το γεγονός ότι η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση ανακάλεσε όσα είχε πει εις βάρος του.

Η έρευνα βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέως Διαφθοράς, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και της ενεργητικής δωροδοκίας, δηλαδή εάν έλαβε χρήματα κι τα έδωσε σε άλλο πρόσωπο και δη πολιτικό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής Μανιαδάκης με συνεντεύξεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, στράφηκε κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι τον πίεσαν για να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Έχοντας διατελέσει σύμβουλος δύο πρώην Υπουργών Υγείας, ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο πρώτος που είχε εμφανιστεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ζητώντας να καταθέσει όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση της Novartis, με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Τότε του δόθηκε η κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου» με την οποία έδωσε δύο καταθέσεις πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε να μιλήσει για τη δική του εμπλοκή.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους εισαγγελείς οι οποίοι αξιολογώντας τα νεώτερα στοιχεία που συγκέντρωσαν, μεταξύ των οποίων και μία ακόμη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος του.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply