Κατάθεση στεφάνου από την Αν.Μέρκελ στoν Άγνωστο Στρατιώτη

0
Κατάθεση στεφάνου από την Αν.Μέρκελ στoν Άγνωστο Στρατιώτη

Στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη κατέθεσε πριν από λίγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία κατόπιν θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι ένα βήμα μπροστά, μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις είναι εφικτές, επισήμαναν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός.

Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε την επιθυμία του Βερολίνου να προχωρήσει η συμφωνία για το Σκοπιανό, υπογραμμίζοντας ότι διασφαλίζει τη σταθερότητα της περιοχής.
Είναι προς όφελος της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας και της ΕΕ, σημείωσε.
Δήλωσε ευγνώμων στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία, ενώ απέρριψε την κατηγορία του προέδρου της ΝΔ για ανταλλαγή της λύσης στο Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στις σχέσεις των 2 χωρών και αρχίζει μία πιο αισιόδοξη προοπτική, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε πως η Ελλάδα του 2019 αφήνει πίσω την εποχή των μνημονίων και ελλειμμάτων, με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και αποτελεί πρωταθλητή της Ευρώπης στη μείωση της ανεργίας και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις ιστορικές εκκρεμότητες μεταξύ των δυο χωρών για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στις 10:00 η Αγκελα Μέρκελ θα γίνει δεκτή από τον ΠτΔ, νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ κι αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας παρουσία κορυφαίων επιχειρηματιών.

Και σήμερα θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, ανάλογα με τις μετακινήσεις της καγκελαρίου.

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 8:30 έως τις  11:30, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από το σταθμό Δ. Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο και των 16.00 και 16.30 από Αεροδρόμιο.
Τροποποιήσεις ισχύουν και στα δρομολόγια του Προαστιακού, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και ειδικότερα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15:45 – 16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύονται από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00:

(1) Στην περιοχή του δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: 

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply