Κεντροαριστερά: Στην τελική ευθεία για τον β΄ γύρο (video)

0
Κεντροαριστερά: Στην τελική ευθεία για τον β΄ γύρο (video)

Την Κυριακή η φηφοφορία για τον αρχηγό του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι δύο υποψήφιοι Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκονται στην τελική ευθεία λίγο πριν τον β΄ γύρο των εκλογών ζητώντας να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες περισσότεροι από τους 211.191 ψηφοφόρους του α΄ γύρου.

«Ζητώ τη στήριξη των προοδευτικών πολιτών. είμαι αποφασισμένος μαζί με τους ανθρώπους που πιστεύουν στις μεγάλες αλλαγές, που θέλουν μια κανονική χώρα, μία χώρα ευκαιριών για τους πολλούς, να συστρατευτούμε και η παράταξη να γυρίσει σελίδα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται. Μόνο έτσι γίνονται τα οράματα της νέας γενιάς πράξη. Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Πάντως ακόμα και τώρα υπάρχει κόντρα για την αναβολή του debate.

«Πρότεινα το debate που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη, μετά πήγε Παρασκευή, να γίνει το Σάββατο το βράδυ, στην ΕΡΤ, μετά το πέρας του τριήμερου πένθους και με ενημέρωσε ο κ.Αλιβιζάτος ότι η πρόταση μου δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά της κ.Γεννηματά», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε την αλληλογραφία που είχε με την επιτροπή για το debate απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν» προσθέτει.

Για τα προβλήματα της τελευταίας εβδομάδας μίλησε στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος.

«Πήρα πάνω μου την ευθύνη να πω «όχι» στο Νίκο και για τα δύο, γιατί, όπως και στις άλλες περιπτώσεις, έκρινα ότι διαφορετικά το εγχείρημα θα ναυαγούσε».

«To αίτημα για ανανέωση δεν έχει μόνο ηλικιακά χαρακτηριστικά» δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και στήριξε τη Φώφη Γεννηματά ενόψει του β’ γύρου των εκλογών.

«Η Φώφη Γεννηματά, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έχει τις προϋποθέσεις για μια νικηφόρα πορεία» είπε.

Με παρέμβαση στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει ανοιχτή τη στάση του νέου κόμματος σε μετεκλογικές συνεργασίες.

«Μπορείς να είσαι χρήσιμος για τη χώρα στηρίζοντας και ελέγχοντας μια κυβέρνηση καθημερινά στη Βουλή. Δεν είναι ανάγκη να φοράς υπουργικό κοστούμι» σημείωσε.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Σχετική είδηση:Κεντροαριστερά: Την Κυριακή η εκλογή – Δωρεές υπέρ πληγέντων

 


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply