ΚΚΕ: «Λύσεις για τα προβλήματα σε σχολικές μονάδες»

0
ΚΚΕ: «Λύσεις για τα προβλήματα σε σχολικές μονάδες»

«Η άθλια κατάσταση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας για τα σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής» τονίζει ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μενιδίου-Φυλής του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ, με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, έχει απαιτήσει να υπάρξουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που συνολικά αντιμετωπίζουν οι σχολικές μανάδες στις περιοχές μας» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «για την περίπτωση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών είχε καταθέσει ειδική ερώτηση από τις 12 Μάρτη 2018 και ζητούσε να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο, να πετάει αλλού το «μπαλάκι» των ευθυνών».

«Η κατάσταση, λοιπόν, είναι γνωστή στους αρμόδιους κι ας αφήσουν την κοροϊδία, ότι τάχα μου «δεν γνωρίζουν» ή ότι «τώρα καταγράφουν τα προβλήματα». Αποδεικνύεται ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Παιδείας, ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά χωρίς ελλείψεις και κενά, είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», για να στηρίξουν τα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «νέας εποχής»» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έναν δρόμο έχουν. Τον δρόμο της διεκδίκησης για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει. Να διεκδικήσουμε, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό, που κάνουν «Γολγοθά» την εκπαιδευτική διαδικασία και θέτουν ακόμα και σε κίνδυνο μικρούς μαθητές».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply