Κουτσούμπας για Novartis: Να διερευνηθεί σε βάθος-Τι είπε στην ΕΡΤ για ποδόσφαιρο, Τουρκία (video)

0
Κουτσούμπας για Novartis: Να διερευνηθεί σε βάθος-Τι είπε στην ΕΡΤ για ποδόσφαιρο, Τουρκία (video)

«Η υποθεση Novartis ειναι μεγάλο σκάνδαλο. Βγήκε στο φως γιατί οι Αμερικάνοι ήθελαν να χτυπήσουν συμφέροντα γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Χρειάζονται μεγαλύτερη διερεύνηση, – πρόσθεσε- καθως τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν επιτρέπουν να πεις με σιγουριά τι έγινε. Ζητάμε διερεύνηση σε βάθος, τονισε και κατηγορησε την κυβερνηση οτι πάει να κλείσει την υπόθεση με διαδικασία fast track.

Κάθε εταιρία κάνει τα αδύνατα δυνατά να προωθήσει τα συμφέροντά της, ιδιαίτερα τα μονοπώλια. Ήμασταν πάντα ενάντια στους μάρτυρες με κουκούλες. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το καταψήφισε επί ΝΔ, τώρα το στηρίζει. Έτσι πάμε σε πολύ άσχημη κατάσταση με ανώνυμες καταγγελίες που θα διασύρουν τον οποιονδήποτε.

Για το ποδόσφαιρο ο κ. Κουτσούμπας είπε: Δεν γίνεται να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και να επαναλαμβάνονται τα ίδια φαινόμενα. Οι ΠΑΕ να υπαχθούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να ελέγχονται ως ανώνυμες εταιρίες. Πρέπει να φύγουν τα μεγάλα συμφέροντα από το ποδόσφαιρο. Να μην υπάρχει η έννοια του κέρδους. Να μην υπάρχουν φαινόμενα αναβολικών ή κόστους για να παιδιά που θέλουν να αθληθούν. Να μην πληρώνουν οι γονείς.

Γαια τα ελληνοτουρκικά: Η σύλληψη εντάσσεται στην κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας. Επιδιώκει εκτός από το Ανατολικό Αιγαίο, την Κυπριακή ΑΟΖ, τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, να δημιουργήσει θέμα και στη Θράκη. Η κυβέρνηση ευθύνεται γιατί καθησύχασε τον ελληνικό λαό. Είναι άλλο να μην τρομοκρατούμε και άλλο να ενημερώνουμε. Έχει συνολική ευθύνη για τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση. Πρόκειται για αναβάθμιση της ανασφάλειας και για αναβάθμιση των εξοπλισμών, του ΝΑΤΟ. Ο εφησυχασμός ότι ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι αποσταθεροποιητικός. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους. Οδηγούμαστε σε πολεμική εμπλοκή και θερμό επεισόδιο, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Από τη μια οφείλεις να προασπίσεις τα εθνικά δικαιώματα και από την άλλη δεν πρέπει να δείξεις καμία συμπάθεια σε μια τάξη που έχει συμφέρον τα ενεργειακά.

Πηγή: ΕΡΤ

The post Κουτσούμπας για Novartis: Να διερευνηθεί σε βάθος-Τι είπε στην ΕΡΤ για ποδόσφαιρο, Τουρκία (video) appeared first on ert.gr.


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply