Μάριος Γκιούρδας στην ΕΡΑσπορ: «Η Εθνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός, αλλά υποχρέωση» (audio)

0
Μάριος Γκιούρδας στην ΕΡΑσπορ: «Η Εθνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός, αλλά υποχρέωση» (audio)

Με αφορμή την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ, ο νυν team manager του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και παλαίμαχος βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας, Μάριος Γκιούρδας μίλησε στον Τάσο Επιτρόπου για την πορεία της Ελλάδας στο τουρνουά, το επίπεδο στο εξωτερικό και την απαξίωση της Εθνικής Ομάδας από κάποιους παίκτες.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η πρόκριση στους «16» κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο. Μετά την ήττα της «γαλανόλευκης» από την Πορτογαλία με 3-1 σετ όλες οι ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στηρίζονταν στη Ρουμανία. Οι Ρουμάνοι έκαναν αυτό που έπρεπε και επικράτησαν με 3-1 και έστειλαν την Ελλάδα στη νοκ άουτ φάση κυριολεκτικά με διαφορά ενός πόντου στην τριπλή ισοβαθμία. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα είχε 432 πόντους κατά ενώ οι Πορτογάλοι που κατέλαβαν την πέμπτη θέση στον όμιλο είχαν 433 (!)

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για τη διοργάνωση στη Γαλλία: «Είχαμε αρκετά χρόνια να πάρουμε μέρος σε μία μεγάλη διοργάνωση και ως εκ τούτου είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό».

Για το τι λείπει στην Ελλάδα για να γίνει πιο γνωστό το βόλεϊ: «Ο κόσμος ανταποκρινόταν όταν είχαμε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια στην ομοσπονδία και γενικότερα υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες. Τώρα κάνουμε κάποια βήματα μπροστά αλλά έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε».

Για το παιχνίδι με τη Ρωσία (Σάββατο 18:30 ΕΡΤ Sports, EPA Sport): «Οι Ρώσοι είναι υπερδύναμη και θα ήταν ουτοπία να αναφέρω πως πάμε για τη νίκη. Βέβαια στον αθλητισμό όλα μπορούν να συμβούν, αλλά το βόλεϊ είναι ένα ιδιόμορφο άθλημα, στο οποίο οι εκπλήξεις συμβαίνουν σπάνια».

Για την ταυτότητα της Εθνικής ομάδας: «Υπήρχε μία απαξίωση για την Εθνική ομάδα από τους ίδιους τους παίκτες. Ήρθαμε αντιμέτωποι με παίκτες, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είναι εθελοντές και έτσι μπορούσαν να έρχονται όποτε αυτοί επιθυμούν. Η Εθνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός, αλλά υποχρέωση. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των παικτών και μόνο έτσι θα βελτιωθούμε».

Για τις υποδομές στην Ελλάδα: «Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο τρόπος με τον οποίο θα έρθει ένα παιδί στο χώρο του βόλεϊ. Πολλά παιδιά επιθυμούν μέσω του αθλητισμού να κερδίσουν χρήματα και υψηλά συμβόλαια. Κάτι τέτοιο στο βόλεϊ είναι δύσκολο να γίνει. Τα παιδιά που έχουν ταλέντο πρέπει να πάρουν ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτούν».

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

sports.ert.gr.


Source: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Share.

About Author

Leave A Reply