Μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κυβέρνηση -Αντιδράσεις (video)

0
Μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κυβέρνηση -Αντιδράσεις (video)

Σειρά μέτρων που έχουν στόχο να επουλώσουν, όσο είναι δυνατόν, τις πληγές που άνοιξαν οι φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική μελετά η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους ευρωπαίους εταίρους στο περιθώριο της Συνόδου στο Γκέτεμποργκ, ενώ η ελληνική πλευρά εξετάζει τρόπους απορρόφησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τις περιοχές που επλήγησαν

«Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω όλους για την αλληλεγγύη τους, θα ζητήσω συγκεκριμένα μέτρα βοήθειας, αλλά νομίζω ότι όλοι ξέρουμε στην Ευρώπη ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στο ζήτημα αυτό. Πρώτα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες μας με δικά μας μέσα και δυνάμεις, και ύστερα νομίζω ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο γενικότερα να προστατέψουμε τους ανθρώπους από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, κάτι που θα συζητήσω και στο Παρίσι το Νοέμβριο, γιατί εκτιμώ ότι τέτοια γεγονότα θα λαμβάνουν χώρα πιο συχνά στο μέλλον, λόγω όπως είπα νωρίτερα της κλιματικής αλλαγής» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Την επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι επιχειρήσεις διάσωσης και ομαλοποίησης της καθημερινότητας των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για την τραγωδία στη Μάνδρα, o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς εκτιμά ότι υπάρχουν ευθύνες που θα αποδοθούν την επόμενη μέρα, και υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Νέα Σελίδα πως «αυτό που προέχει είναι να βγάλουμε τον κόσμο από τη λάσπη και να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας», ενώ προαναγγέλλει ότι «η επόμενη μέρα φέρνει απόδοση ευθυνών αλλά και σχεδιασμό του μέλλοντος, αυτή τη φορά όπως πρέπει. Με παρεμβάσεις ριζικές».

Αντίθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να σταματήσει το γαϊτανάκι των ευθυνών. Η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ρένα Δούρου

Βαρύτατες ευθύνες στους δημάρχους απέδωσε ο Βασίλης Λεβέντης.»Όλοι οι δήμαρχοι δεν κάνουν τίποτα. Κοιτάνε μόνο την επανεκλογή τους διορίζουν νέο προσωπικό δεν παίρνουν μηχανήματα. Δεν κάνουν έργα οι δήμαρχοι είναι κομματικοί επί χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι νομίζετε ότι θα ενδιαφερθούν μην κλείσουν ρέματα»τόνισε.

«Πρέπει όλοι να ζητήσουμε συγγνώμη. Έχουμε την ευθύνη να μην γίνεται κανένα έργο αν υπάρχει θέμα επικινδυνότητας» τόνισε στην ΕΡΑ ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα μέτρα ανακούφισης που αναμένεται να εξαγγείλει μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply