Μαθαίνοντας για την κλιματική αλλαγή μέσω της μουσικής

0
Μαθαίνοντας για την κλιματική αλλαγή μέσω της μουσικής

Πώς μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να νοιαστούν για την κλιματική αλλαγή;  Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Stephan Crawford ήθελε να βρει έναν τρόπο να κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Σκέφτηκε ότι η μουσική θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέσο  που θα μπορούσε να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει ένα ευρύ κοινό.

Προσκάλεσε λοιπόν καλλιτέχνες και επιστήμονες και τους ζήτησε να συνθέσουν ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από την κλιματική αλλαγή, μέσα σε οκτώ ώρες.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2014, ο Crawford ίδρυσε το The ClimateMusic Project, μια κολεκτίβα μουσικών και επιστημόνων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που συνθέτουν πειραματικά μουσικά κομμάτια με βάση τα δεδομένα για το κλίμα. Η κολεκτίβα συνεργάζεται με ένα δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων προκειμένου να αναδείξει το επείγον του προβλήματος στο ευρύ κοινό.

Οι συναυλίες του συγκροτήματος ξεκινούν με μια 30λεπτη σύνθεση του Erik Ian Walker, που παρουσιάζει την ιστορία του κλίματος τα τελευταία 500 χρόνια και μια παρουσίαση των στοιχείων σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στη συνέχεια, οι μουσικοί εκτελούν μουσικά κομμάτια μπροστά σε μια οθόνη που δείχνει  κλιματικές μεταβλητές, όπως τα επίπεδα του CO2, την παγκόσμια θερμοκρασία και άλλες πληροφορίες που συλλέγονται από ένα μοντέλο επιστημονικού κλίματος.


Source: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Share.

About Author

Leave A Reply