Ν. Παππάς: «Τα κανάλια πρέπει να είναι βιώσιμα»

0
Ν. Παππάς: «Τα κανάλια πρέπει να είναι βιώσιμα»

«Ο τηλεοπτικός κλάδος έχει καταταλαιπωρηθεί και η ρύθμιση των αδειών θα δώσει τη δυνατότητα, με ένα καθαρό τοπίο, τα κανάλια να είναι βιώσιμα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ρύθμιση για τη διαφήμιση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Αυτοψία» του τ/σ «Alpha» και πρόσθεσε: «Τα κανάλια και θέλουμε και πρέπει να είναι βιώσιμα».

Η εκπομπή γυρίστηκε στην περιοχή της Καισαριανής, όπου γεννήθηκε ο υπουργός. «Είμαστε σε έναν ιστορικό χώρο πολύ κρίσιμης ιστορικής μνήμης, αυτό του σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Στην Καισαριανή μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο, εδώ πρωτοέπαιξα ποδόσφαιρο» είπε και συνέχισε: «Όσοι θυσιάστηκαν στην Καισαριανή δεν θυσιάστηκαν για να είναι η Αριστερά στην αντιπολίτευση».

 

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «είναι ένας κλάδος που έχει καταταλαιπωρηθεί και η ρύθμιση θα δώσει τη δυνατότητα με ένα καθαρό τοπίο κανάλια να είναι βιώσιμα». Σε αυτό το σημείο, μιλώντας για την τηλεοπτική διαφήμιση, ανέφερε: «Ο φόρος στη διαφήμιση από το 20% στο 5% για τον οποίο κατηγορηθήκαμε έχει αποφέρει στο Δημόσιο πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Εφόσον προχωρούμε στην καθαρή αδειοδότηση δεν έχουμε κανέναν λόγο να έχουμε παραπάνω βάρη στα κανάλια […] Θέλουμε να αναπτυχθεί και η διαφημιστική αγορά και να επενδυθούν τα χρήματα σε παραγωγές, στη μυθοπλασία».

Για το ΕΣΡ ο κ. Παππάς είπε ότι «το Συμβούλιο πήρε απόφαση να χρεωθεί η άδεια με βάση τον διαγωνισμό του 2016. Συνεπώς, δεν υπήρχε άλλη προσπάθεια αποτίμησης του αγαθού που λέγεται τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας».

Τέλος, μιλώντας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η ΕΡΤ τώρα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο από τότε που άνοιξε και είναι η πρώτη και η μόνη που έχει αναπτύξει και λειτουργεί την υβριδική τηλεόραση, δηλαδή την τηλεόραση που παίρνει σήμα και από τις επίγειες κεραίες και από τα διαδίκτυο και φτιάχνει on demand υπηρεσίες».  «Δεν είχαμε την πολυτέλεια να φτιάξουμε την ΕΡΤ, όπως θέλαμε. (σσ: στο παρελθόν) υπήρχε ένα μόρφωμα το οποίο ήταν προσβλητικό. Η ΕΡΤ πλέον στέκεται στα πόδια της. Είναι σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, παράγει πρωτογενείς ειδήσεις, οι εκπομπές της έχουν αποκτήσει βηματισμό. Τα πρόσωπα της ΕΡΤ ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του, ο κ. Παππάς είπε ότι είναι έτοιμη η προκήρυξη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου, «σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και φιλοδοξούμε σε έναν χρόνο από τώρα, όλα τα έγγραφα στο Δημόσιο να διακινούνται ηλεκτρονικά».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ακόμη: «Αν επενδύσουμε στις τελευταίες τεχνολογίες, στις τεχνολογίες αιχμής, στις τεχνολογίες που αντέχουν στο μέλλον, μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων χωρών. Για παράδειγμα, συνδεσιμότητα στο ίντερνετ και οπτική ίνα στο σπίτι. Με αυτόν τρόπο συνδυάζουμε και τις δικές μας απαιτήσεις και τους στόχους της ΕΕ. Δηλαδή, πρέπει να κάνουμε ένα διπλό βήμα».

Μιλώντας για τη διαστημική πολιτική, ανέφερε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει πάρα πολλές εταιρείες που αναπτύσσουν διαστημικά αντικείμενα και εφαρμογές.

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο μπορεί και κατασκευάζει μικροδορυφόρους από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή τη στιγμή τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, η Ελλάδα σε ενάμιση με δύο χρόνια από τώρα θα έχει την απόλυτα δική της συστοιχία μικροδορυφόρων», τόνισε ο κ.Παππάς, προσθέτοντας ότι  «οι δυο δορυφόροι, αυτός που είναι ήδη στο διάστημα, o Hellas Sat 3, και ο Hellas Sat 4 που θα εκτοξευθεί στο τέλος του χρόνου, θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να έχει πολλούς αναμεταδότες. Κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούνται και για τις ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του καθηγητή Στ. Κριμιζή, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι αυτό «έπρεπε να είχε αποφευχθεί». Είπε ότι «τα περί αναξιοκρατίας δεν πρέπει να λέγονται, διότι στη στελέχωση του Διαστημικού Οργανισμού υπάρχουν άνθρωποι με διεθνή αναγνώριση και δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply