Πέντε χρόνια ζωής για τις «Εκδόσεις των συναδέλφων»

0
Πέντε χρόνια ζωής για τις «Εκδόσεις των συναδέλφων»

Μισή δεκαετία ζωής συμπλήρωσαν οι «Εκδόσεις των συναδέλφων» και το γιορτάζουν.

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο καφενείο-κολεκτίβα εργασίας ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ, Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, από τις 4μμ και μέχρι το βράδυ θα γίνουν τα «γενέθλια» με ζωντανή μουσική και οικονομική ενίσχυση των εκδόσεων.

Όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες στις εκδόσεις, για το χαρακτήρα της προσπάθειάς τους: «είναι αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα στο χώρο του βιβλίου. Ξεκίνησε το 2009 ως μια εκδοτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και σταδιακά αυτονομούμενο και διευρυνόμενο μετεξελίχθηκε σε μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα για την προώθηση ενός διαφορετικού πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, έξω από τη στυγνή λογική της «αγοράς» και του κέρδους, έξω από τα δεσμά της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.

Ως εκ τούτου, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων – Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινότητα του Βιβλίου παρότι είναι τύποις μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση λειτουργεί αντιιεραρχικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους, αποφασίζει –στο πνεύμα της συναίνεσης– συλλογικά και δεν αποσκοπεί, φυσικά, στο κέρδος και στον πλουτισμό των μελών της αλλά στον ισότιμο και αξιοπρεπή βιοπορισμό τους».


Source: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Share.

About Author

Leave A Reply