Παρουσιάστηκε στην Αυστραλία το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ όλου του κόσμου»

0
Παρουσιάστηκε στην Αυστραλία το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ όλου του κόσμου»

Δύο βιβλιοπαρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία για το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ όλου του κόσμου».

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της έκδοσης: «Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Αυστραλία ελληνικό βιβλίο σχετικό με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ιστορία. Ο Νίκος Αγγελίδης, παρουσίασε στο Oakleigh της Βικτόρια και στη Μελβούρνη το βιβλίο του ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .
Πραγματοποιήθηκαν δυο διαφορετικές παρουσιάσεις μέσα σε διάστημα δυο ημέρων  οι οποίες και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Ήταν πολύ μεγάλη η προσέλευση των φίλων της ΑΕΚ και της ομογένειας.

Στην ελληνική συνοικία του Oakleigh, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με την ομάδα AEK Waverley Wanderers να έχει την τιμητική της. ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, ιστορικά στελέχη και προπονητές του σωματείου που πρωταγωνιστεί στο Αυστραλιανό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες, έδωσαν το παρών, και πήραν το μικρόφωνο θυμίζοντας ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Στη Μελβούρνη το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης γέμισε ασφυκτικά. Η κοινότητα με επικεφαλής τον Βασίλη Παπαστεργιάδη, φιλοξένησε με τον πιο ζεστό τρόπο τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ και το βιβλίο του. Έντονη ήταν η παρουσία του Μικρασιατικού – Ποντιακού στοιχείου και πολύ μεγάλη η συγκίνηση στις αναφορές για τις ρίζες και τις καταβολές του δικέφαλου αετού».

Eπόμενος σταθμός του βιβλίου θα είναι η Κύπρος, όπου σύμφωνα με το βιβλίο, έχουν καταγραφεί 40 ομάδες που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό. Στην Κύπρο θα γίνουν βιβλιοπαρουσιάσεις, στη Λευκωσία, στη Λάρνακα και στη Λεμεσό, ενώ συζητείται και μια τέταρτη – την τελευταία στιγμή – στην Πάφο.

Η επικοινωνία για θέματα σχετικά με το βιβλίο γίνεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας allesaek@gmail.com


Source: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Share.

About Author

Leave A Reply