Πρ. Παυλόπουλος: Η αντιμετώπιση των τροχαίων είναι ζήτημα Παιδείας

0
Πρ. Παυλόπουλος: Η αντιμετώπιση των τροχαίων είναι ζήτημα Παιδείας

Το μήνυμα της ευθύνης και της ευαισθητοποίησης όλων στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της διοργάνωσης στα Χανιά Παγκρήτιου Μαθητικού συνεδρίου για την οδική ασφάλεια. Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην χώρα μας σε ηλικίες από 15-30 ετών», υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το έτος 2017-2018 έχει ανακηρυχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως σχολικό έτος για την οδική ασφάλεια.
Ο κ Παυλόπουλος δεν παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα των πλημμυρών στη Δυτική Αττική.

Το μήνυμά του ανέγνωσε στο Πάρκο « Χρήστος Πολέντας» που έχει δημιουργηθεί στη θέση «Νερατζιά» στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Προκόπης Παυλόπουλος, το Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, είναι αφιερωμένο στο θέμα “Οδηγική συμπεριφορά – τροχαίο Ατύχημα” και απευθύνεται στους μαθητές όλης της Χώρας ενώ οργανώνεται μάλιστα κατά την επέτειο της Ημέρας Μνήμης των Τροχαίων Θυμάτων, που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Η ρηξικέλευθη αυτή πρωτοβουλία των μαθητών της Κρήτης -αλλά, φυσικά, και όλων των φορέων οι οποίοι συμπαρίστανται σ’ αυτήν- δείχνει το μέγεθος του Ανθρωπισμού και της συνακόλουθης ευαισθησίας, που σφραγίζουν ήδη την προσωπικότητά τους», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply