Ρουβίκωνας κατά Μητσοτάκη για το «άβατο των Εξαρχείων»

0

Ανάρτηση με την οποία επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε η ομάδα Ρουβίκωνας, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι «στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ θα τελειώνουμε με το άβατο των Εξαρχείων».

Στο κείμενο σημειώνεται πως «ο νόμος και η τάξη, η έμφαση στους κινδύνους εσωτερικών εχθρών, είναι προνομιακό πεδίο για την δεξιά συνιστώσα του εκάστοτε δικομματισμού. Δεν μας εκπλήσσει αυτό. Αλλά να είναι αυτό το πρώτο θέμα της αντιπολιτευτικής τακτικής για τη ΝΔ, αδιάκοπα και με τόσο μένος, είναι εντυπωσιακό».

Και συνεχίζει: «Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές.

Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά. Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει (σ.σ. του κράτους) ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει…».

protothema.gr

Share.

About Author

Leave A Reply