Σιθωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σάρτη (video)

0
Σιθωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σάρτη (video)

Μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης η μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με τις τελευταίες εκτιμήσεις ωστόσο να προβλέπουν βελτίωση της κατάστασης. Η περιοχή της Σάρτης ήδη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα σπίτια στο λιμάνι της εκκενώθηκαν αφού η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τις αυλές. Η ισχυρότατη πυροσβεστική δύναμη συνεχίζει το δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που έχει κάψει περίπου 3 με 4 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Πάντως, όπως εκτίμησε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην Pεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι το πρωί θα τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά και το μεσημέρι θα έχουμε οριστική λύση του προβλήματος. Ο κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, πρόσθεσε πως το πύρινο μέτωπο είναι αρκετά εκτεταμένο, από τις Καβουρότρυπες μέχρι και την περιοχή βόρεια της Σάρτης, ενώ γνωστοποίησε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα ξερό δέντρο που έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ.

Για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, 25/10/2018, στη θέση Καβουρότρυπες, στην περιοχή Σάρτη – Σιθωνίας και παραμένει σε εξέλιξη, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει την παροχή υποστήριξης στις δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνολικά επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας, συνδράμουν με μέσα: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν από αέρος 4 αεροσκάφη CANADAIR, 2 ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, με ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους πολίτες και οδηγούς, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εξέλιξης της πυρκαγιάς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών. Τις πρωινές ώρες, το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βουρβουρού – Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε όταν ξερό δέντρο στην περιοχή Καβουρότρυπες έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ. Στη συνέχεια, πήρε φωτιά από σπινθήρες λόγω του ισχυρού ανέμου που έπνεε στην περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Θεοδότα Τσιόπρα

Σχετική είδηση: Σιθωνία: Συνεχίζεται η επιχείρηση για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς (video)

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply