Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της στηρίζει η Αθήνα

0
Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της στηρίζει η Αθήνα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα του ονοματολογικού για την ΠΓΔΜ, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Για το ονοματολογικό η κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, «στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλλει η Ελλάδα ως και στο Βουκουρέστι». Πρόσθεσε επίσης ότι «είμαστε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με κάθε προσωπικότητα και πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησης τη χώρα ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου.

Να περιβληθεί με απόλυτη εμπιστοσύνη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας με έμφαση ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε στη συνέχεια.

«Υπάρχουν» -θύμισε στη συνέχεια της δήλωσής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας- «δύο αποφάσεις-σταθμοί για το θέμα του Σκοπιανού: η μία είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και (η άλλη είναι) η απόφαση του Βουκουρεστίου. Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών. Να πω στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε εν συνεχεία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply