Στο πλευρό των εργαζομένων των ΕΛΠΕ η ΓΣΕΕ

0
Στο πλευρό των εργαζομένων των ΕΛΠΕ η ΓΣΕΕ

Στον κλάδο των ΕΛΠΕ αναφέρεται η ΓΣΕΕ με αφορμή την περίοδο κινητοποιήσεων και διαβουλεύσεων που εξελίσσονται σε αυτόν.

Η συνομοσπονδία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι: «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ οι οποίοι δίνουν αγώνα για να αποτρέψουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την προσπάθεια εκποίησης της εθνικής ενεργειακής βάσης θυσιάζοντας τον ρυθμιστικό και παρεμβατικό ρόλο των ΕΛΠΕ.
Η ΓΣΕΕ, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη διαδικασία της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, που υπονομεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την οικονομική, κοινωνική ανάπτυξη του λαού και της χώρας».

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων, συναντήθηκε την Πέμπτη 13/9 συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη αλλά και τον Πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Στ. Τσοτσορό και ανακοίνωσε ότι: «αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων μας μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη. Τόσο ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Στ. Τσοτσορός, όσο και ο Υπουργός Σταθάκης, ήταν ιδιαιτέρως θετικοί στην αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας. Μένουν οι τελικές, επίσημες, γραπτές παραδοχές, οι οποίες όπως μας διαβεβαίωσαν θα έχουν δοθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη

Συνάδελφοι,
Αγώνας χαμένος, είναι ο αγώνας που δεν γίνεται. Συνεχίζουμε ενωμένοι. Διεκδικούμε ασφαλή εργασία με αξιοπρέπεια».

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply