Συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ με θέμα υπογραφή ΣΣΕ

0
Συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ με θέμα υπογραφή ΣΣΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ, αιτούμενη συνάντηση μαζί του για «να θέσει το αίτημα της εκκίνησης διαδικασίας για το έτος 2019 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», όπως αναφέρει.

Το αναλυτικό κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Κε Υπουργέ,
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει συνάντηση μαζί σας προκειμένου να θέσουμε το αίτημα της εκκίνησης της διαδικασίας για το έτος 2019 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του ν.2738/1999. Περιεχόμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης επιδιώκουμε να αποτελέσουν τα ζητήματα που επιτρέπει ο νόμος και αφορούν:
α. Την τοποθέτηση, μετακίνηση, μετάθεση, απόσπαση και μετάταξη.
β. Την εκπαίδευση και επιμόρφωση (προεισαγωγική, εισαγωγική και προαγωγική εκπαίδευση, επαγγελματική – κλαδική ή γενική, διαρκή επιμόρφωση).
γ. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
δ. την κοινωνική ασφάλιση.
ε. Τα θέματα αδειών γενικώς.
στ. Τα θέματα του χρόνου απασχόλησης.

Δουλεύουμε σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες χωρίς να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, χωρίς διευκολύνσεις για εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπαλλήλων κ.α. Είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση των ανωτέρω θεμάτων που ορίζει ο νόμος.
Ταυτόχρονα θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας όλα τα ανοικτά εργασιακά, οικονομικά, θεσμικά ζητήματα και τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας (ΒΑΕ, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, χρηματοδότηση, προσλήψεις κ.α.).

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply