Φυτεία με 1278 χασισόδεντρα στην Ευρυτανία

0

3 μέρες μετά την καταστροφή της χασισοφυτείας με 830 φυτά, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Φθιώτιδας μεταξύ Σκαμνού και Οίτης, μια νέα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης,αντοπίστηκε σε απόκρημνη και δυσπρόσιτη δασική περιοχή της Ευρυτανίας αυτή τη φορά.

Ο πολύ μεγάλος αριθμός δενδρυλίων,συνολικά -1.278- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (1,75) περίπου μέτρων, η επιλογή του χώρου. ο τρόπος καλλιέργειας, θυμίζουν την φυτεία της Φθιώτιδας.

Και στην περίπτωση της Ευρυτανίας η φυτεία χαρακτηρίστηκε ορφανή αφού παρά την επί μέρες παρακολούθηση δεν εμφανίστηκε κάποιος για την φροντίδα της.
Αναλυτικότερα στο πλαίσιο μεθοδικών και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου, σ ε απόκρημνη και δυσπρόσιτη δασική περιοχή, πλησίον του Οικισμού «Γρανά» της τοπικής κοινότητας Προδρόμου Ευρυτανίας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης .

Ειδικότερα, ο εντοπισμός της φυτείας, η οποία εκτείνονταν σε έξι (6) ειδικά διαμορφωμένα ανισόπεδα επίπεδα, πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (1.278) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαινόταν από (0,20) έως και (1,75) μέτρων, ενώ εντός της φυτείας εντοπίστηκαν πρόχειρο κατάλυμα και αυτοσχέδια παρατηρητήρια .
Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Share.

About Author

Leave A Reply