Φωτιά σε νταλίκα στον αυτοκινητόδρομο,κίνδυνος για τα πεύκα στο Ασπρονέρι

0

Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ασπρονερίου, στον αυτοκινητόδρομο Λαμίας-Αθήνας.
Μια νταλίκα με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας για άγνωστους λόγους πήρε φωτιά και σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς, μόλις είχε περάσει την σήραγγα.
Λόγω του ισχυρού ανέμου που πνέει από χτες στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε στους θάμνους δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια προς την γύρω δασική έκταση.
Αν και δεν υπήρχε κίνηση εκείνη την ώρα η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία προς Λαμία και κατεύθυνε τα αυτοκίνητα προς την παράκαμψη των Καμένων Βούρλων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία αρχικά έσβησε τη φωτιά στο φορτηγό αυτοκίνητο και στη συνέχεια επεχείρησε να περιορίσει την επέκταση της στο δάσος. Επειδή η περιοχή είναι δύσβατη ζητήθηκε η συνδρομή και των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών της Λαμίας καθώς και ενός Καναντέρ από την Αθήνα.
Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο γιατί η ένταση του ανέμου την μετακινεί προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ αποκαθίσταται σταδιακά και η κυκλοφορία με την μετακίνηση του….κουφαριού της νταλίκας ο οδηγός της οποία δεν έπαθε τίποτα.
ΠΗΓΗ lamiafm1.gr

Share.

About Author

Leave A Reply