«Όχι» στην πρόταση Μπαμπινιώτη για αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων

0
«Όχι» στην πρόταση Μπαμπινιώτη για αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων

«Όχι» στην πρόταση Μπαμπινιώτη για προσωρινή αναστολή στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανομία και τη διακίνηση ναρκωτικών, είπαν ο υπουργός Παιδείας και η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Κατά τη σημερινή τους συνάντηση υπήρξε πλήρης διαφωνία σε θέματα όπως το άσυλο, η μείωση του αριθμού των εισακτέων και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Το αίτημα να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει ούτε τη δημοκρατία αλλά ούτε και μία δημοκρατική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συγκεκριμένα Πανεπιστήμια, γιατί ας μην τα γενικεύουμε όλα. Κι αυτό αν θέλετε είναι η κριτική μου στον κύριο Μπαμπινιώτη και η κριτική μου στον κύριο Μητσοτάκη. Ότι θέλουν να προβάλουν μία χώρα όπου τα Πανεπιστήμιά της είναι ρημαδιό», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντησή του με μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «έχει ελλιπή ενημέρωση» και σχολίασε ότι «ο χρονικός συνδυασμός το να γίνεται αυτό μία μέρα μετά το κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη να γίνουν όλα τα Ιδρύματα αστυνομοκρατούμενα δεν βοηθάει κανέναν».

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τη ΔΑΠ να θέσει στον δημόσιο διάλογο την πρόταση της για εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στα πανεπιστήμια και για μπάρες εισόδου στα Ιδρύματα, ώστε η πανεπιστημιακή κοινότητα να τοποθετηθεί επ’ αυτών.

Η φοιτητική παράταξη της ΝΔ παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας τις προτάσεις της για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πλήρη κατάργηση του ασύλου, μείωση των εισακτέων και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi.gr

www.ert.gr


Source: ΕΛΛΑΔΑ

Share.

About Author

Leave A Reply